top of page

De perfecte BEDRIJFSFILM! Waar begin je?

Een bedrijfsfilm is een krachtige manier om jouw bedrijf aan de buitenwereld te laten zien. Het is jullie online visite kaartje. Door middel van een bedrijfsfilm kun je namelijk jou bedrijf op een goede en positieve manier presenteren aan eventuele nieuwe klanten.

Een bedrijfsvideo die goed in elkaar zit kan praktisch elk bedrijf interessant en spannend maken. Dit is jullie kans om aan de wereld te vertellen wat jullie bedrijf uniek en bijzonder maakt en waarom potentiële klanten, werknemers of opdrachtgevers juist voor jullie moeten kiezen.


Voor een goede bedrijfsfilm moet je de volgende vragen voor jezelf beantwoorden:


- Wat maakt jullie bedrijf uniek?

- Wat is jullie boodschap?

- Wat is jullie achtergrond?

- Wat willen jullie uitstralen?

- Wat wil je bereiken met de film?


Met de antwoorden op deze vragen kunnen we aan de slag met het bedenken van een mooie bedrijfsfilm.


Tegenwoordig is een van de belangrijkste 'regels' voor een bedrijfsfilm: Houd de film zo kort mogelijk. Maximaal 1:30, mensen zijn vaak snel uitgekeken en willen niet te lang naar een video kijken.


Dit betekend dat je binnen de 1:30 de meest belangrijke en relevante informatie moet stoppen. En het moeilijkste is misschien nog wel de eerste 2 tot 4 seconden van de video. In deze secondes bepalen de mensen of ze de video veder willen kijken of dat ze door scrollen naar de volgende video. Het is dus van belang dat je goed nadenkt over de eerste paar seconden.


Neem een voorbeeld aan deze video. In de eerste seconden zie je een droneshot snel bewegen waarna er snelle beelden van de omgeving volgen. Dit maakt het begin spannend en interessant om door te willen kijken.


Wanneer je zelf geen zin hebt om alles te bedenken voor je video dan kan je dat natuurlijk ook laten doen door een bedrijf die hier goed in is. Hun gaan een gesprek aan met jullie en luisteren naar alles wat belangrijk is. Op basis van die informatie maken zij een shotlist en een plan voor de opnames.


Wil je een bedrijfsfilm laten maken? En zou je hier meer informatie over willen? Klik dan op de onderstaande knop en wie weet zien wij elkaar binnenkort!bottom of page