top of page

5 redenen waarom jij een video moet laten maken voor jouw bedrijf.


Waarom een video laten maken voor jouw bedrijf?

Dit is iets wat veel mensen zich nog steeds afvragen, waarom zou je geld uitgeven aan iemand die een 'filmpje' komt maken over jullie bedrijf? In deze blog geef ik je 5 redenen waarom je het wel zou moeten doen!


Een video is natuurlijk niet zomaar iets, dit kost tijd en geld. Maar levert het ook wat op?

Hier de 5 redenen waarom een video jouw bedrijf kan helpen!  • Een stuk persoonlijker

Het klinkt eigenlijk wel logisch. Wanneer jij iets verteld over jezelf, het bedrijf of over

een specifiek product en ook zelf te zien bent in de video wanneer je dit verteld, dan is dit een stuk persoonlijker dan alleen een stukje tekst op internet. De klant ziet gelijk met wie ze te maken hebben en bouwen zonder dat ze het doorhebben een band op omdat ze jou, het bedrijf en het product leren kennen. Het is dus heel belangrijk om regelmatig je eigen gezicht te laten zien in video's die jullie als bedrijf op jullie website of op social media zetten.


  • Bewegende beelden geven een betere impressie

Door een demo / product video in te zetten voor jouw bedrijf kan je een product of dienst goed uitlichten. Bewegend beeld geeft een betere impressie voor de kijker hoe het product eruit ziet en hoe het functioneert. Dit leid uiteindelijk tot meer verkopen voor jouw bedrijf en dat is natuurlijk wat je wilt hebben. Als je regelmatig video's plaatst kom je vaker langs op de tijdlijn van je volgers, dit omdat je dan meer voldoet aan het algoritme van Facebook en Instagram.  • Een video zegt meer dan 1000 woorden

Je kan verschillenden dingen wel 100x uitleggen aan mensen of een hele mooie beschrijving maken hoe je het product moet gebruiken of hoe het werkt. Maar met één video kan je het uitleggen en laten zien. Dit is voor iedereen een voordeel. Je kijkt een keer de video en je kan, wanneer je het product al hebt, meedoen met de video en zo weet je in een keer hoe het product werkt of in elkaar moet. Zo maak je het voor je klanten heel gemakkelijk en zorg je ervoor dat ze de volgende keer weer bij jou zullen langskomen.


  • Je kan jouw verhaal direct bewijzen

Heb jij een product of dienst die een bepaalde werking heeft? Doormiddel van een video kan je direct laten zien dat jou product of dienst werkt zoals jullie beweren. Zodra mensen twijfelen om het product te kopen, maar op video zien dat het écht werkt, zijn zij sneller geneigd om het product te kopen.


  • Door video kan je website tot wel 80% meer mensen aantrekken

Video zorgt voor meer verkeer naar je website en mensen blijven langer op je website als je

waardevolle en relevante video’s deelt. Wanneer je veel video's deelt die ook nog is relevant en interessant zijn om te kijken dan zijn mensen eerder geneigd om langer te blijven kijken en daarna ook de rest van jouw website of social media te bekijken. Dit leid tot meer verkopen van jou dienst of product.Als filmmaker hoop natuurlijk dat jullie overgehaald zijn om ook video's in te gaan zetten voor jullie bedrijf. Heb je daar hulp bij nodig dan staat RWPRODUCTIONS altijd voor je klaar! Wij kunnen je helpen bij het volledige proces van het bedenken van de video tot aan de edit.

Comentários


bottom of page