top of page

Wat zijn de kosten voor een bruidsvideograaf?

Say Yes To The Dress!


Jullie gaan trouwen, wauw gefeliciteerd! En nu zijn jullie opzoek naar een videograaf die deze mooie en bijzondere dag mag vastleggen. Een video van je bruiloft is iets heel moois. Zo kan je deze geweldige dag altijd weer samen herbeleven.


Tekst gaat door na de afbeelding.
Bruiloft laten filmen, Maassluis, Rotterdam, Kosten voor een bruidsfilm, wij gaan trouwen, bruiloft laten filmen

Maar de aller belangrijkste vraag: wat kost een videograaf voor een bruiloft?


Je wilt natuurlijk niet teveel uitgeven, maar is dat wel het beste? Vaak zeggen ze: hoe duurder hoe beter. Dat is een ding wat niet altijd waar is. In de videowereld zijn de prijzen vaak gebaseerd op ervaring, materiaal, aantal cameramensen, hoelang iemand aanwezig moet zijn en hoelang de video of zelfs video's moeten worden.


Zo kan een cameraman/vrouw met een grotere en duurdere camera, duurder zijn dan iemand die de zelfde kwaliteit levert maar filmt met een wat kleinere en goedkopere camera.


Vaak raden de meeste bedrijven aan om met twee cameramensen te komen, dit omdat je dan zeker bent dat er geen enkel moment gemist wordt. Als er maar een cameraman/vrouw aanwezig is dan is de kans er dat sommige momenten gemist worden. Dit betekend natuurlijk niet dat de video slecht wordt.


De keuze is helemaal aan het bruidspaar zelf. Wil je een of twee cameramensen, wil je de volledige dag van het opmaken tot het feest op beeld hebben of wil je alleen de ceremonie met sfeerbeelden? Het is volledig zelf in te vullen. Vaak zie je bij bedrijven dat ze bepaalde pakketen hebben, maar dit betekend niet dat jullie een van deze pakketen moeten kiezen, stuur een mail met jullie wensen en ik weet zeker dat zij een aangepaste offerte maken voor jullie.


Het is dus een lastige vraag om er een duidelijk antwoord op te kunnen geven. Maar voor een volledige dag met twee cameramensen kan je al snel denken aan €1750 tot €2500. Voor een paar uurtjes sfeerbeelden en de ceremonie op beeld €500 tot €1000.


Dit zijn natuurlijk maar voorbeelden van een gemiddelde, er zullen ongetwijfeld bedrijven zijn die het goedkoper of juist duurder aanbieden.


Mijn tip: kijk altijd goed naar wat ze al gemaakt hebben, is dit hoe jij het ook zou willen? Dan is het al een pluspunt. Kijk daarna ook goed naar wat zij aanbieden voor de prijs die erbij staat. €500 tot €1000 klinkt natuurlijk leuker als €2500 maar wat krijg je er uiteindelijk voor en is dat wel wat jullie willen?


Ik hoop dat jullie hiermee geholpen zijn!


Ben je nou opzoek naar een videograaf voor jullie bruiloft? Neem een kijkje op: https://www.rickwensma.nl/trouwvideo

Comments


bottom of page